söndag 24 januari 2010

Älvsjö nästa

http://www.syfestivalen.se/Contents.asp?id=225
Förberedelse pågår för fullt. Vi kommer som vanligt att fota från mässan och lägga ut på KarMabloggen. Någon som ska dit?
Sedan i slutet av mars är det änligen dags för västkustens stora happening: SIV
http://www.syfestivalen.se/Contents.asp?id=225
Här är jag i provlappstadie infär kurs i entrelac

Stickcafé

Idag har Redbergsskolan stickcafé mellan 14.00-16.30. Det brukar vara sista söndagen i månaden. Nästa stickcafé blir 21 februari. http://www.sv.se/templates/AvdNews____6779.aspx?epslanguage=SV
http://www.hemslojden.org/startsida.dsp
Hemslöjdskonsulenten Susanne Harrysson sammarangerar tillsamman med vuxenskolan.
Apropå stickcafé.
Vi på KarMa har ju stickcafé varje onsdag ute i Amhultsbutiken, men nu är det dags att start upp i Linné. Eftersom butiken är för liten träffas vi i ett närbeläget café: Konditori och Café Opera. Ligger på Linnégatan 53. Väldigt nära hållplatsen Oliverdalsgatan.

Första träffen blir onsdag 3 februari. (rättelse)

Troligtvis kör vi första onsdagen i månaden fram till sommaren. Det är bara att komma, ta med sig en stickning eller annat handarbete, fika lite och tjöta. Varmt välkomna.

Team Sweden


Jag har blivit inbjuden till Ravelympics av Mia. http://miastick.blogspot.com/

och gått med.

Man ska sticka något under ett visst antal dagar och sedan gärna under tiden arbetet pågår redovisa det i sin blogg. Alla får samma startdatum och tid och samma stoppdatum. Man har 17 dagar på sig att påbörja och slutföra ett arbete. Jag ska sätta mig in i det lite mer innan starten. Kommer du inte in på sidan http://www.ravelry.com/ beror det på att du inte ansökt att få bli medlem. Du gör det enkelt på startsidan. Efter några dagar får du meddelande via mailen och kan då komma in. Ravelry är en guldgruva av mönstersökning och inspiration.

lördag 16 januari 2010

Stickamerastrumpan "Kristina"


Sticka meras sockklubb:

Jag har gjort klar socka 1. flätan hade nartuligtvis gjort sig bättre i ett enfärgat sockgarn. Detta var ett nystan som jag har haft liggandes länge hemma. Det är ett Regia cotton stretch tror jag. ROWAN modell Erica:

Modell rymlig. Jag är nästan helt klar. Några varv kvar på halsen bara. Fotograferad av min 7-åring. Tack till fotografen. Kvaliteten i det stickade plagget blir otroligt lätt, men ändå varmt. Garnet heter wool-cotton och är från Rowan. Garnåtgång 10 nystan

Ena väggen i vår nya butik på Linné. Vi har både kemtvätts in-och utämmning och garnaffär.Några modeller har fått flytta med till city. Bla. denna (se nedan)stickad i ett garn som heter Ethno från Zitron. Det blir en härlig randning och garnet har en "bubblig "struktur. Den ovan är denna från Drops: http://www.garnstudio.se/ (direktlänk kommer när deras hemsida ungerar igen). Ni har väl inte missat att de börjat lägga ut sina nya mönster från nya sommarkollektionen?
Nu väntar vi bara på bläckpatronerna!
Tack alla besökare

Tack alla nya och gamla kunder till "nya" KarMa. Det har varit en fantastisk och rolig vecka, denna första i Linné. Vi ligger på Sveaplan väldigt nära hållplatsen Olivedalsgatan. Jättebra kommunikation! Trevligt område att avsluta en fredagkväll på! Lite nya bilder från butiken:torsdag 7 januari 2010

VÄLKOMNA

VÄLKOMNA TILL KarMa PÅ NORDENSKIÖLDSGATAN 7

IDAG ÖPPNAR VI BUTIKEN. VI HAR OLIKA ÖPPNINGSERBJUDANDEN UNDER FREDAG OCH LÖRDAG SÅ TITTA IN TILL OSS. ÖPPET FREDAG 10-18, LÖRDAG 10-14

onsdag 6 januari 2010

CATANIA och sockklubben 2010

Så här blev Rowan koftan i Siky-tweed. Utan knäppkant än så länge. Jätteskön på och lagom tjock.
Mitt bidrag i stickameras januarimönster "Kristina" fortskrider så sakterliga... sorbe,mmm.

Nytt i butiken är Catania från Schachenmayr. Ett tunnt merceriserat bomullsgarn med fin lyster. Det börjar bli dags att planera inför sommare.


Välkommen till Lisa

Torpstickningen hos Lisa blev just så mysig som vi hoppats på.
Jag var ju tvungen att spana in Lisas garngömmer. Hon har fin ordning i sin Billyhylla. Här kunde man förlora sig i garngodis, som alla har sin lilla historia att berätta. Tack Lisa!

Harald heter denna söta hare, och Marie


Detta är ochså Marie, som stickar flotta sockar. Den gosiga tröjan hon har på är också självstickad.
Välkommen till Lisas fågelholk

Hur söt som helst. Man kan ana skogen i bakrunden. Så såg det ut ÅT ALLA HÅLL från huset! Helt fantastiskt för en stadsbo som jag (nåväl Kållered är väl inte direkt centrum, men i alla fall)
Lisa gör en fantastisk spetsstickad sjal.

Maries vante.


Ett par vantar till. Virkade i drops Deligt. Insperation från Annas blogg http://stickfrossa.blogspot.com/Marie nr 2 stickar också en underbar spetssjal, i detta garn. Det var en ny bekantskap (garnet alltså), men troligtvis inte det sista. Jättefin lyster tack vare silket.
Torpstickning hos Visa Lisa

Sandy stickar MÅNGA små rutor till ett överkast. Hon stickar dominorutor, och fäster klokt nog alla trådarna under arbetets gång.
Carina stickar en mysig tröja i Symphony med en glittertråd.
Riktigt snygg modell tycker jag.

Här är Lisa! http://www.visalisas.blogspot.com/ Hon är ju skapare av "so you think you can knit", som många är med i. Det är en utmaning som går ut på att sticka i någon annan stil än den man brukar. Stilarna är döpta efter olika dansstilar. Finurligt och roligt inintiativ av Lisa. På hennes vänstra sida sitter Lea http://stickstack.blogspot.com/ som precis börjat med en ny stickning i Araucanias Ranco Solid. http://webshop.karmagarn.se/index.php/cPath/315_320 Jag tror det ska bli sockar. Till höger Adam, Carinas son.


lördag 2 januari 2010

Sockklubb 2010
Du är väl med?? klicka på texten under rubriken eller här: http://stickamera.se/blogg/2009/05/29/sockmonster-kristina/
Än finns tid för att anmäla sig. Själv har jag valt att gå med i sockklubben. Igen. Det blir dock inga problem att sticka de söta januarisockarna som Ulrika valt som januaris mönster. Jag funderar starkt på pulsklubben också. http://www.knitty.com/ISSUEwinter09/PATTqueencity.php
Du hänger väl på?

Rowanfeber

Denna har påbörjats. Oemotståndlig -i mitt tycke. Den lite tid, men blir jättefin. Garnet är wool-cotton från Rowan och stickor 5 (knit-pro). 180m /varv
Denna är precis färdig. Eget foto kommer när jag har stickat knappkanten. Knapparna blir i brunt horn. Koftan stickas på stickor 5 och mönstret med stickor 4,5. Väldigt skön pga av silkeblandningen och ullen. Garnet heter silky-tweed.