måndag 28 december 2009Det här är det ni får se just nu.....

Nya butiken - öppnar den 8 januari kl. 10.00
På Nordenskiöldsgatan 7 kommer halva KarMa att finnas, dvs Karin. Hon kommer att ansvara för butikens ve och väl. Tillsammans driver vi KarMa och Ma finns då kvar i Torslanda med bl.a stickcafé på onsdagarna. Allt som kräver lite mera utrymme kommer att ha sin verksamhet i Torslanda men butiken i Linné kommer att bli naggande god.....


En liten smygtitt kanske`(Det svarta spöket är en övertäckt kassaapparat...)

fredag 25 december 2009

REA på KarMa

Måndag 28 december: 50% på alla broderier!! Ett urval ses här nedan. Gäller även ritade dukar.


Juldagen

Stina i en Nimbuströja, som Anne har stickat.
Vill du piffa till ett par befintliga handledsvärmare? Sätt på strass stenar! De behöver inte ens sys på. Fint till nyår-eller när som helst förresten.

Nya färger i Zauberball. De rosa-gröna känns härligt somriga och glada nu i vinermörkret.


söndag 20 december 2009

sista stickcafeét och nya garner

Härliga härvor med Mohair från Colinette. Min favorit är den röd-svarta faktiskt, men alla är så ljuvliga. Här ska stickas! Det blir nog en ny krage, fär den rosa är såld!
Point Zero också från Colinette. Lite grövre än Point 5, annars är de rätt lika. Ett tjockt och handfärgat ullgarn med ojämn struktur som blir superfräckt.

Även vårt sista stickcafée var välbesökt och trevligt som vanligt. Vi tackar alla deltagare som gjort våra onsdagskvällar så mysiga. Vi öppnar våra caféer igen onsdag den 13 januari, då alla är hjärtligt välkomna. Tills dess stänger vi 18.00 alla vardagar. Vi har öppet alla vardagar mellan jul och nyår. Missa nu inte vår invigning av vår nya lokal 8 januari. http://www.betjanten.se/
Sök på Linné, så ser du vår nya lokal.
OBS! Vi finns kvar i Amhult också, så nu kommer det att finnas 2!! KarMa.


Detta är en "gammal" Drops modell som jag länge varit sugen på. Nu är den klat! Modellen är denna: http://www.garnstudio.com/lang/se/visoppskrift.php?d_nr=112&d_id=24&lang=se

Den gör sig ännu snyggare på. Den är stickad i Lingarn från Drops,( samma som i mönstret alltså).

En jättemysig halsduk, stickad i det tjocka garnet Polaris. Elenore har stickat den 240 cm. Den och nåra tröjor ska vara med i en barnklädeskatalog. Som fotas i dagarna. Håll utkik!


Madelen har stickat dennna superenkla och trevliga väst. Den är stickad i ett stycke och är mosstickad i dubbelt garn Nimbus.En av våra stickcafegäster har stickad dessa fina lusestrumpor.
lördag 12 december 2009

3xkoftaDenna underbart söta baby kofta med mössa var en kund inne och visade. Koftan är stickad i Puddel från Drops och blomman är gjord i Nimbus från Zitron. Mönstret är en drops modell. http://www.garnstudio.com/lang/se/visoppskrift.php?d_nr=b16&d_id=16&lang=se
Den fina matchande mössan är hennes egen design.


Jag gjord om tant koftas "uppifrånochned" kofta för några veckor sedan. Nu passar den utmärkt.
Garnet heter Opus 1 och innehåller Jojoba och Aleovera, vilket ger en supermjuk känsla...


Jag stickar vidare på min fair-island mönstrade krage till en Rowan långkofta stickad i Silky tweed.
Så här håller jag trådarna och stickar med den tråd jag ska ha och låter den andra ligga kvar på fingret. Sträckninge blir lagom hård på tråden bakom arbetet.


Funkar dock bara från rätsidan :( Därför hade det varit skönt med rundstickning och bara räta maskor...


.. det är så väl här man "ska" hålla. Men jag blir så trött i finrarna...


Skönt att man får göra som man vill!

Adventskalender

(klicka på rubriken adventkalender för att komma till länken)
I vår julkalender hittar du nya erbjudande varje dag! Erbjudandena ligger kvar i 3 dagar, för att aldrig komma åter. Det lönar sig att titta ofta. Kashmiren gick åt som smör...
Dros har ju också en rolig kalender med olika stickmönster varje dag.
http://www.garnstudio.com/julekalender.php?lang=se
Nu har omröstningen för vårens och sommarens modeller startat. Många fina favoritmodeller. Jag längtar redan efer att få börja sticka flera av modellerna. Vilken blir din favorit?
http://www.garnstudio.com/lang/se/stemmer.php

Vi ska utöka!

Ni har väl inte missat att vi ska öppna en lite butik på Nordensköldsgatan i Linné? KarMa kommer att ligga i Betjäntens lokaler på Sveaplan (mittemot anrika Gyllene Prag). Vi har som ni kanske känner till redan nu ett samarbete, då vi fungerar som ombud för Betjänten.
Flytten kommer att ske i mellandagarna och premieröppning kommer att ske 8 januari.
Då kommer vi att ha premierpriser i butiken. Varmt välkomna!!!
Vi har köpt in silvertåd med paljetter. Jättefin lyster och passar perfekt till nyårssjalen. Ont om tid? Tag en "gammal" sjal och virka en kant runt med glitter och paljettgarn. Lätt att ta av om man vill ha tillbaka vardagslooken.

Får vi presentera Nål-Fia? Dessa underbart söta nåldynedockor kostar endast 200 kr. Prinsessa eller Ballerina? Valet är ditt.