tisdag 29 september 2009

Mera bilder från syfestivalen

Nystas monter var bara sååå läcker! Så fina garnet så båda Madelen och Karin fick bära hem några till KarMa istället.
Färgkrafts monter. Bäde färdigfärgade garner och färg för at färga själva. Många fina modeller stickade i tunnt ullgarn.

Ja, ni ser själva...


Ullcentrum har ochså många fina koftor......och apropå kofta: Här har vi "Tant Kofta" i egen hög person. Hennes workshop "uppifrån och ner"-kofta var MYCKET välbesökt. Liene design diskuterar garner (får man förmoda). Ni ser hennes fina axelvärmare i Zitrons Nobless va. ;)
Syfestivalen i Borås

Här är vår monter! I hörnetr hänger "tant koftas" fina aelvärmare i garnet Nobless. Garnåtgång 3 nystan. Den fina västen har Madelene stickat i dubbelt garn Nimbus, kantad med Baba. Västen är vändbar. Smast design är rolig!
Intresset för krokning var stort. Särskilt efter at Gudrun varit i vår monter och visat hur man krokar runt. Då behövs en dubbelviknål (med krok i båda ändar). Mönster finns nu i butiken eller webshoppen. Det var kul att intresset för våra Knit-pro stickor var så stort. För många var det nytt med systemet att byta ut stickor med kablarna. Välkomna i klubben love knit-pro!
Vi vill också passa på att tacka alla besökare som gjorde helgen så rolig. Detta var vår första mässa, men definitivt inte den sista.

Rowan bla.

En virkad mössa i in-silk. 2 härvor á 100 g (200m/härva) räckte även till en halsduk av mormorsrutor.. Jag har använt virknål 4,5, men man kan använda större om man vill. Ska skriva mönster i dag.
Här är en skön väst i Big wool från Rowan. Mycket snabbstickad med stickor 15. Bakstycket stickas rakt up med avmaskning för ärmhål och nacken avmaskades rakt av. Framstyckena är stickade i ett långt stycke och hopsydd i sidor och nacken. Garnåtgång 250g.

Annat nytt från Rowan är detta Cotton-alpaca, som är mjukt och skönt. Färger är från natur-brun och gråa nyanser. Vi har mönster på svenska!


Detta garn heter Lima och innehåller babyalpaca och är otroligt mjukt. Många dina mönter finns. Det syns kanske inte på bilden men det har en väldigt rolig och speciell tvinning. Det set påtat ut, som mjuka snören.lördag 12 september 2009

Stckcafé

Nu har stickcafét kommit igång. Detta är det första efter sommar öppehållet. Som synes välbesökt och vi var lika många på det senaste (14st!). Väkommen du också! Vi börjar 17.00 och håller på till 20.00.
Av det "krulliga garnet blev det denna kofta. Härliga höstfärger. Mycket vidd framtill att svepa om sig. Här fastsatt med en fin sjalnål av horn. Garnet heter Ethno och kommer från Zitron http://www.atelierzitron.de/ Du kan också se garnerna på vår hemsida.

Nytt i butiken

Kunstgarn från Hjärtegarn. Vad passar väl bättre till konststickning. Kallas ochså näverstickning eller entrilac. Vi har ett mönster från Gudrun (hon med krokningsmönstren, som blivit VÄLDIGT populära). Bild kommer senare. Påminner lite om Norogarn?
Ett urval av färger på naturull från Kinna textil. Stickor 6-7, 100% ull

Ett prisvärt garn: Cool Flamme Tweed. 49% ull, 48% acryl och 3% viscose. Stickor 10 = snabbstickat!


Dessa helt underbara boucle garner i starka färger kom in i veckan. Stickor 4, men vi kan tänka oss grövre stickor till härliga sjalar eller en tub kanske...Milano

Här kommer då äntligen bild på alla underbara färger i Milano. Av detta tjocka garn stickas främst den kända Åremössan, men det går också bra att sticka gosiga tjocka tröjor och sjalar naturligtvis.