söndag 16 augusti 2009

"krulligt" Garn

Här har jag provat att sticka i ett garn som heter Ethno. Jag föll framförall för färgen- mycket höst. Det ska bli en kofta som stickas på tvären, med raka ärmar. Mycket enkelt. Jag tror den blir jättefräck. Återkommer med bild så fort jag är färdig.


one-to-go

Detta är vårat tweed sockgarn från Zitron. http://karmagarn.se/zitron/aterforsaljare/index.html Jag älskar det! Jag valde att göra Nutkin, som jag hittade på stickameras sock-klubb. http://www.knitzi.com/index.php?main_page=product_info&cPath=80&products_id=245
Jag är dock inte själv med i sock-klubben längre. Stickor 2,5 ekologiska från Marks&Kattens. De är lite sträva, men Monica, (http://gingerbeerblog.blogspot.com/ )som var inne och hälsade på i måndag sa att de är suveräna, så jag tänkte ge dem en chans.
Mönstret är helt enkelt genialiskt! Jag fattade inte hur tån skulle bli, för den är gjord med samma kortvarv som hälen, men vips var hela tån färdig och avmaskningen gjordes genom att sticka ihop sömmen uppe på foten- vilket jag gjorde från utsidan. Kanske inte så snyggt men skönt, inga sömmar invändigt. Och bara 2 trådar att fästa!!! Jag ska göra 1 till, men tyckte det var kul att testa vårt nya tweedgarn. Visst blev det fint!

onsdag 12 augusti 2009

NYTT I BUTIKEN

MILANO - I ALLA DESS FÄRGER.

NATURULL - 12 härliga färger

ECOULL - Nu i höstens färger (Lila, rost, petrol, grön, blå, cerise....) Finns både i babyeco och vanlig eco.