torsdag 30 juli 2009

Vi har flyttat!!

Nåra av våra första kunder var dessa glada goa bloggare, Veronika http://veronicastickar.blogspot.com/ ,som kommit ända från Värmland till oss ;) och Ulrika http://ullisegenblogg.blogspot.com/

Kursrum blev REA-rum, men kan naturligtvis vara både och. Håll utkik i butiken, eller vår hemsida för snart startar vi upp våra populära stick-kurser. Vi har tänkt ha små work-shops med bla sticka strupor som tema. Förslag eller önskemål mottages tracksamt.. From 2 september startar vi upp stickcafeét igen efter sommar uppehållet. Det håller på kl. 17-20. Varmt välkomna!
Nu börjar det bli lite ordning och här är det söndag efermiddag- i morgon måndag 27 juli öppnar vi alltså i vår nya lokal Gösta Andreésg 2. Samma gata som innan men på andra sidan bortanför torget och fiskaffären - granne med klädaffären Manali.
Eller ordning och ordning...

Äntligen höst!! och Tant koftas kofta

Varför inta sticka goa tossor, som ska tovar i maskin. Passa på nu när vi säljer ut massa fina ullgarner. Detta är Julia från Svarta Fåret som vi säljer ut för endast 22kr, men de kan även stickas i tex Alfa som vi säljer för endast 15 kr. För mönster kika på www.garnstudio.com
Tant koftas upp-i-från och ned kofta är klar. Det blev en kort jacka med kort ärm i storlek XXL. Jag avslutad med en mosstickad kant nedtill och på ärmarna. Stickor 4 och maktäthet 20m /10 cm. Stickad med Knit-pro utbytbara stickor, vilket är perfekt till denna modell, där det blir MÅNGA maskor,(eftersom man kan koppla på vajer som är 150 cm lång) http://tantkofta.blogspot.com/ Hon startade ett KAL-projekt för lite sedan. KAL=Knit-a-long, vilket kan översättas med ung. sticka tillsammans

Äntligen höst! Här kommer en försmak på färger vi kommer att se mycket av i vinter.
Längst fram anar man Heavens Hand som används till Annas axelvärmare http://webshop.karmagarn.se/ Flamé från danska BC, mycket populär grovlek :) Till vänster ser du Marks& Kattens ecoull, som har kommit med många underbara färger- och mönster.

Klart och på GFärgen passar perfekt till tunikan under. Jag tror att det är silkegarn. Den är stickad på maskin intällning 9 på varannan nål. Jag virkar en kant med limegrönt, som passar väldigt bra i hop färgmässigt tycker jag.


Detta är också milk cotton från Rowan. Stickad på maskin. Garnåtgång: 5 nystan Inställning 8 på grovstickaren. Skulle tro att det motsvarar 6:or. Den får åka med Madelene till "konstvågen" som är nu i helgen. Mer information hittar du här: http://www.ockero.se/forvaltningar/kulturochfritid/evenemangkulturochfritid/konstvagen2009.5.11580c43120c6eb0f5d800019995.htmlgjode jag denna i milk cotton från Rowan. Fransar har tillkommit. DEn uppmärksamme har kanske noterat att vi rear ut de flesta Rowangarnerna i butiken och på nätet.
I sjalen använde jag 6 färger (1 nystan av varje färg), som jag blandat randomli.
Virknål nr 4 knit-pro. Många trådar att fästa blev det, men det var det värt!!
Där kan du även hitta mönster på den populära mormorsrutan, som många frågat efer.söndag 12 juli 2009

Tant koftas kofta

Den är klar men ändå inte. Sanningen är att den blev för stor, så jag hade ingen lust att sticka långa armar. Jag kommer att förlänga dem något för att mönsteranpassa i mosstickningen. Sedan ska jag prova tant koftas tips att virka en kant med ett tunnare garn innanför halslinningen. Men den är forfarande för vid både i livet och runt ärmarna.
Jag tyckte fortfarande att det var enormt roligt att sticka den, och jag kommer defenitivt göra fler topdowns. Jättesnyggt när man har ett melerat garn upptill på oket, men bara har lite, och sedan byter manhelt enkelt till ett enfärgar när det melerade tar slut. Felet jag gjort: raglan är helt enkelt för lång, så jag hann lägga ut för många maskor, dessutom la jag upp nya under ärmarna...
Men garnet var helt underbart. Det heter Opus 1 och kommer från atelier Zitron. Masktätheten 20 m/10 cm http://www.atelierzitron.de/ eller http://karmagarn.se/zitron/index.html

Det blev en scribble lace sjal

Jag ville prova ett av de nya garnerna från Adriafil, men tyckte det skulle bli lite mycket bling bling med allt guld. Istället stickade jag in varv som effekt i det flortunna kid-silken från Drops.
Stickor 15 och 40 maskor rätstickning tills kid-silken tog slut. Ca garnkostnad150 kr. Och snabbstickat, vilket mynga tycker om. Garnet heter Capriccio.

onsdag 1 juli 2009

REA och nytt i butiken

Här är lite roliga blandgarner som blir fina till tex sjalar. Jag funderar på att sticka en rätstickad sjal i kid-silk med grova stickor och göra en kant av detta. Eller scribbel lace? eller...


Det är egentligen bara fantasin som sätter gränser..


Silkeblandning: Frå Schoppel-woole. Insilk heter detta garn med fin lyster. 80% mrinoull/20%silk. Härliga färger!Äkta cashmir. För endast 90 kr härvan!(25g) 350m Räcker till ett par lyxiga handledsvärmare.
Ta en titt i vår webbutik för finfina erbjudande!


Efersom vi ska flytta säljer vi ut en del av vårt lager i form av garnpåsar 1/2 för 225 kr eller 1 kg för 399 kr med mycket bra garner tilljättebra pris.